Burgonyaleves alföldi módra
1 fő részére
Nehézség:
könnyű
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 10 dkg burgonya
- 0.5 dl tejföl
- csipetnyi vagdalt hagyma
- zöldpaprika
- só
- paprika
- olaj
- liszt
Elkészítés
A burgonyát lehámozzuk, kockákra vágjuk. Olajban megfonnyasztjuk a kis kockákra vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával, belekeverjük a burgonyát, megszórjuk vagdalt petrezselyemmel, a liszttel, és megsózzuk. Felöntjük vízzel, majd takarék lángon főzzük, míg megpuhul. Tehetünk bele karikára vágott zöldpaprikát is. Tejfölre tálaljuk.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.