Burgonyaleves alföldi módra

1 fő részére

Nehézség:

könnyű

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 10 dkg burgonya
  • 0.5 dl tejföl
  • csipetnyi vagdalt hagyma
  • zöldpaprika
  • paprika
  • olaj
  • liszt

Elkészítés

A burgonyát lehámozzuk, kockákra vágjuk. Olajban megfonnyasztjuk a kis kockákra vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával, belekeverjük a burgonyát, megszórjuk vagdalt petrezselyemmel, a liszttel, és megsózzuk. Felöntjük vízzel, majd takarék lángon főzzük, míg megpuhul. Tehetünk bele karikára vágott zöldpaprikát is. Tejfölre tálaljuk.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.